Hållbarhet


Vi vill vara en hållbar arbetsgivare som bidrar till en hållbar miljömässig och social samhällsutveckling.

Genom systematiskt arbetsmiljöarbete utvärderar vi ständigt vår arbetsmiljö, tex genom skyddsronder, personalmöten, medarbetarsamtal och medarbetarundersökningar. Om du vill veta mer om vårt systematiska arbetsmiljöarbete är du välkommen att kontakta Jörgen Uddenäs, vice VD.

Grand Hotel är miljömärkt enligt svanens kriterier (hotell, restaurang och konferens).

Vi tvättar hotellets städmaterial samt städar med så kallat DIRO-vatten (ultrarent och avjonsierat), ett filtersystem från företaget Scandinavian Water Technology AB. På så vis reducerar vi vår användning av kemikalier, tvätt- och städmedel. Om du vill veta mer om hur vi jobbar med DIRO-tekniken är du välkommen att kontakta Dilara Rustamova, executive head housekeeper. 

"Möbler som en gång kommit in på Grand kommer aldrig ut" är hotellets inredningsarkitekt Eva Nyströms filosofi. Detta innebär att möbler och inredning så långt det är möjligt restaureras, kläs- och byggs om. På så vis sparar vi på jordens resurser samtidigt som vi skapar en unik hotellmiljö. 

Som kock på Grand Hotel gäller det att vara vän med naturen och att känna till de gåvor som varje årstid bjuder. Vi väljer gärna skånska leverantörer och producenter, helst sträcker vi oss inte längre bort än 50 km. Sparris från Lundaparris, ost från Vilhelmsdals gårdsmejeri och oxkött från Friskartorpet är några exempel på skånska odlare och gårdar som vi handllar av. Varmt välkommen att höra av dig till Martin Hansen, gastronomiansvarig, om du vill veta mer. 

Vi har en lång tradition av att stödja lokala välgörenthetsprojekt och möjliggöra evenemang genom donationer, rabatterade priser och sponsringar. Lunds Diakoni, inititivet Swazi Children, Inner Wheel och Lunds Zontaklubb för att nämna några. Hör gärna av dig till Maria Paulsson, VD, om du vill veta mer. 

Boka Rum

Pris från SEK 1,595/ NATTBästa Prisgaranti

Ankomst
Avresa
Vuxna
Barn
Rum
Boka bord, Grand Deli & Evenemang
Fest och mötesförfrågan
People
Where
*Fält som måste fyllas i.