Språk

Grand Hotel i Lund

Grand Hotel Lund, Sweden logo Logo of Grand Hotel Lund, Sweden

Med smak för god mat

jazz

Menyer:

Grand Jazz 2/11

Boka bord

GRAND SOUL & JAZZ lördag 2 nov 2019 från kl 19 – 01

 Musik i hela huset på Grand Hotel i Lund på Alla Helgons Dag är en tradition som har pågått sedan 80-talet. En kanonkväll med massor av bra jazz och soulmusik, men också ett fantastiskt vimmel av människor, när hela Grand Hotel fylls av musik och publik.

 IRIS GOLD

Denna nya soulstjärna växte upp i Danmark, med indisk mamma och jamaicansk pappa, och flyttade till London och LA där hon hade en karriär som låtskrivare. 2017 återvände hon till Danmark. Iris är en naturbegåvning med stor röst och massor av karisma som snabbt hamnat på många internationella festivalprogram. Nya plattan Planet Cool består enbart av egna, mycket personliga låtar.

 ARILD ANDERSEN GROUP

Den norske baslegenden, som har en ny kvartett med Marius Neset, Helge Lien och Håkon Mjåset Johansen. Ett riktigt all-star-band, sett både med norska och internationella ögon. Detta blir bandets Sverigepremiär! Förutom att Arild har släppt 22 plattor i eget namn på det prestigefyllda ECM-etiketten har han även samarbetat med Jojje Wadenius, Jan Lundgren och den legendariska Radka Toneff.

 LOUISIANA AVENUE

Detta supersvängiga band inledde förra Lundakarnevalen och då skrev Alexander Agrell i sin recension: ”Gruppen har specialiserat sig på New Orleans-stilar och sätter tjusigt det där speciella rullande svänget, som liksom samtidigt är coolt tillbakalutat och hetsigt pådrivande.”  De avslutar i Stora Salen och vi räknar inte med att någon kommer att kunna sitta stilla. 

 CÆCILIE NORBY sings Nancy Wilson

”But Beautiful” kallar hon sin hyllning till den nyligen avlidna soul- och jazzsångerskan. Hade Cæcilie Norby inte hittat en av Nancys skivor i föräldrarnas skivsamling hade hon kanske fortsatt i sin mors, operasångerskans, fotspår men idag är hon alltså en av Danmarks ledande jazzsångerskor. Hon gästade Grand Jazz med ett annat projekt 2013.

 TERESE LIEN EVENSTAD QUARTET

Själv är denna skickliga violinist från Norge, pianisten är från Island och hon har fått med veteranen Peter Danemo på trummor. Ur Sydsvenskans recension, en av många som hyllade kvartettens debutplatta: ”atmosfärrik modern jazz, omväxlande lyrisk och tryckpulserande, med melodier som har kapacitet att måla upp bilder i huvudet på lyssnaren”.

 KIRA MARTINI & MARTINIS

”Man blir kanske inte direkt berusad av Kira Martini och hennes Martinis. Men det är inte långt borta. Den danska sångerskan --- sjunger i varje stund så att man verkligen känner något. Och eftersom hon dessutom är skicklig på att plocka fram de rätta och starka låtarna ur en rad musikgenrer — blues, New Orleans-jazz, brasilianskt, svensk visa, med mera — blir det också många olika känslor." enligt Sydsvenskans konsertrecension från Mejeriet.

ENSEMBLE DIMMA

Nystartad lokal a-capella-grupp som hyllar den svenska musikskatten under ett sekel. De framför populära sånger från förr och nu - vokalmusik i jazziga arrangemang. Till den här konserten har de valt att fokusera på svensk text och musik, och de gör flera korta set, både i Stora Salen och i Matsalen.

Evenemanget genomförs i samarbete med Musik i Syd.

Tid: kl 19:30 – 01:30 (dörrarna öppnas kl 19 och möjlighet att boka bord för trerätters jazzmeny från klockan 18)

Pris musikbiljett: 450kr / person

Pris musikbiljett och trerätters jazzmeny: 945kr / person

Pris musikbiljett, trerätters jazzmeny och övernattning med frukost: från 1645kr / person

Boka musikbiljett med boende- eller menypaket via Grand Hotels hemsida alt reservations@grandlundia.se 

Köp av musikbiljett (utan boende eller meny):

www.kulturcentralen.nu

www.ticketmaster.se

 

Menyer:

Boka rum

Boka bord
Boka bord
Please select one of the options below.